Vizsgálat

A kezdö vizsgálat arra szolgál, hogy pontosan feltudjuk állítani az Önnek megfelelö diétát.A vizsgálat kihagyhatatlan. A további vizsgálatok megmutatják, hogy halad az egészséghez vezetö úton.  A pontos állapotfelméréshez InBody és Max Pulse készülékeket használunk.  

Vizsgálas a Max Pulse készülékel

 • A készülék nem invazív vizsgálatra van kifejlesztve, megmutatja a szív frekvenciájának a variabilitását (HRV), valamint a mennyiségi értékelését a vegetatív idegrendszernek (ANS), beleértve az érrendszer átjárhatóságát.
 • A Max Pulse készülék módszere egy felgyorsult photopletysmographya (APG), ami megmutatja a kapott eredményeket impulzus hullámokon. Az APG képes kimutatni az aterioszkleróza kezdeti stádiumát, amikor még a  legtöbb páciens tünetmentes, felméri  a vérkeringés állapotát, valamint a relatív müködését (biológiai életkor) az ereknek. A vizsgálat eredménye tájékoztatás nyújt a szív és érrendszerri betegségek táján, a figyelhetö a javulás, ill. rosszabodás, és lehetövé teszi a gyógyszerek hatását az egészségre. Fontos még a stresszterhelés és a stressz ellenállás kimutatása is e téren.
 • Mivel Max Pulse készülék képes kimutatni az életmódban történö változásokat és a táplálkozási szokásokat,ez a vizsgálat kiegészítö vizsgálatnak szolgál az In Body készülékkel történö állapotfelméréshez az egész fehérje diéta alatt.Max Pulse

Állapotfelmérés  az In Body készülékkel

InBody 230 egy olyan eszköz, amely egy fejlett módszerek mérési és kivitelezésében használ és egy  pontos elemzést az emberi szervezetben megmutasa.

 

Hogyan működik?

Az InBody 230 készülék nyolc érintöpontos elektródát használ, ami lehetövé teszi az emberi test analízisét minden testrészen. Ebben különbözik a többi készüléktöl, melyek  az egész testet egy nagy résznek veszik . Az InBody 230 készülék DSM-BIA technológiát használ, az elemzés több frekvencián át történik, így a mérés maximális pontosságot nyújt.
 

Mi mindent lehet megtudni a mérés által?

 • teljes testsúlyt
 • a testvíz mennyiségét (sejten kívüli és belüli víz) a szervezetben 
 • a fehérje menniységét 
 • a zsír mennyiségét 
 • az izomtömeget
 • az ajánlott testsúlycsökkentést 
 • a testben található zsír százalékát 
 • derék-és csípő arány (Whr) - az ún. hasi elhízás
 • az izom és a zsír eloszlását a testben 
 • a bazális metabolizmust 
 • a víz visszatartását,illetve az elvizesedést 
 • a test egyensúlyát
 • a hasüri zsír mennyiségét
 • egy személyre szabott edzéstervet segít felállítani.

 

1. A  test összetétele – a vízszintes oszlopdiagram segít megértetni az összetételét az Ön testének összehasonlítva az adott normákkal. A pontos testtömeg mutatásán kívül analizálja a vázizomzat és a zsír mennyiségét is.  Ha az oszlopdiagramok hossza megegyezö, akkor a testösszetétel kiegyensúlyozott. Ellenkezőleg, ha az eltérések nagyobbak, a testösszetétel kevésbé kiegyensúlyozott.
 
2. Szegmentális izom és zsír – a képen lévö bábú mutatja, hogy mennyi  izomzat és  zsír található az egyes végtagokon,ill. a törzsön.  A megadott értékeket kilogrammokban és százalékokban is kimutatja a müszer. Ugyanakkor kiértékeli még, hogy a szervezetben  optimális mennyiségű izom és a zsír található e, illetve hogy az értékek az optimális érték alatt vagy felett van.
 
3. Az elhízás diagnózisa - a táblázat négy alapvetö értéket mutat az elhízás terén. BMI (testtömeg-index) Az elhízás fokát határozza meg.A  BMI nem alkalmazható olyan felnött embereknél, akiknél a vázizomzat magas értékü, gyermekeknél sem, illetve 65év felettieknél és állapotos nöknél sem.  Ennek ellenére a BMI a legalapvetöbb módszer az elhízás fokának megállapítására, szakemberek használják, mint alap értéket az elhízás megelözésére.
 
Testzsír százaléka a szervezetben mutatja, hogy hány százalék testzsír van a szervezetben testsúlyhoz képest. A férfiaknál 15% a norma a nőknél 23%.
 
A derék és a csípő aránya hatékony mutató a testzsír tömegére. A táblázat szerint megállapítható, hogy hasi elhizásról van e szó, vagy nem. Egy felnőtt ember, aki megtapasztalja, hogy hasi elhízásban szenved, és magas hasüri zsírral rendelkezik, ami növeli a szabad zsírsavak szintjét a vérben, magas vérnyomást okoz,illetve növeli szívbetegség, cukorbetegség és  különböző egyéb egészségügyi rendellenesség kockázatát. További információ a hasüri zsírról itt található. . A minimális kalória szükséglet az értékeket kcal adja meg és  mutatja az alap anyagcsere arányát. A táblázat jobb oldalán látható oszlopban látható a normál érték, ami mindenkinél más értékü. A bal oldalon a jelenlegi adatok kiértékelése található. Konkrét esetben azt látjuk, hogy az anyagcsere lassú.
 
4. Az izomzat- zsír ellenörzése - az egyszerű táblázat azt mutatja, hogy mennyi izmot,illetve vagy zsírt kell felszedni, vagy lefogyni.
 
5. Edzésterv – a diétánál az  InBody készülék kimutatja, hogy milyen edzésprogrammal teheti még effektívebbé a fogyást.  Minden egyes torna gyakorlathoz egy körülbelüli energia kiadás kapcsolódik,mely kcal-ban értendö.
 

Pletyzmografia

DPI (Differential Pulse wave Index) Kimutatja az erek szerkezetét/korát. Az APG értékböl megkapott, mint b-c-d/a.

UC (Eccentric Construction): Kimutatja a szív teljesítményét. A magasabb érték  jobb állapotot mutat az erek terén. Az APg értékböl megkapott, mint b / a.

AE (Arterial Elasticity): Értékeli az erek rugalmasságát. Minél magasabb az érték, annál jobb állapotban vannak az erek. Az  APG értékböl megkapott,mint c / a.

RBV (Remaining Blood Volume): Kimutatja, hogymennyi vér marad az erekben egy szisztolés szívösszehúzódás után.

Ha az erek egészségesek , kevés mennyiségű vér marad bennük. Minél alacsonyabb az érték,annál jobb a helyzet. Ha a erek kevésbé rugalmasak,annál  több vér marad bennük,mely vérösszegyüléshez és szívmegterheléshez vezet. Minél magasabb a kapott érték, annál rosszabb az eredmény.Az  APG értékböl megkapott,mint t / a.

 

NB.: Az indexek megmutatják az állapotát a perifériás keringésnek és aterogonézának és az ö progressziójukat. A normális  érték jó állapotot jelez és optimális érték pedig még jobbat mutat.