Tipy, odporúčania prípravy jedál

Omeleta

Omelety môžeme pripravovať v mikrovlnnej rúre alebo na panvici s pridaním malého množstva oliv. oleja. Obsah sáčku vysypeme do 100 ml vody, dokonca aj pridaním 150ml vody, je omeleta jemnejšia  pri plnom výkone cca 2 – 2,5 min.

  • pre zlepšenie chuti si opražte na malom množstve olivového oleja čerstvé šampiňóny a primiešajte k omelete, ako prílohu si môžete naservírovať čerstvé uhorky s kôprom - veľmi výdatné, chutné a sýte :) 

 

Ku kuracím Nugetkám

Ku kuracím nugetkám  opatrne pridávať  20 - 30 ml vody (treba dať pozor na množstvo vody, aby hmota nebola riedka), trocha soli, majoránky a môžeme ich pripraviť vo forme placiek na panvici s pridaním malého množstva olivového oleja alebo cesto vložíme do vyhriatej rúry na 190 st. cca 20 min. Ako prílohu môžme podať uhorkový šalát s cottage cheese light s pridaním kôpru a soli, príp. si dať k tomu uvarenú, resp. orestovanú cukinu, šampiňóny, baklažán a pod.

Kuracie nugetky

Pečená tekvica

Maslovú tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Narežeme na mesiačiky a dáme do pekáča. Polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený alebo sušený cesnak. Možnosť použiť rôzne koreniny, napr. kôpor, bazalku atď.

Zeleninová príloha k cestovinám, omeletám alebo k paradajkovej omáčke

Na panvici si zohrejeme olivový olej s pretlačeným cesnakom a soľou. Pridáme uvarenú brokolicu alebo karfiol a dobre premiešame.

Chlieb

Lepšie chutí,  keď prášok zmiešame približne s 30 ml vody, osolíme a dochutíme rôznymi bylinkami podľa chuti, napr. oregano, bazalka, cesnak, majoránka, rasca, odporúčame pridať viac soli. Cesto silik. stierkou vyložíme na papierom vystlaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 st. cca 20 min. Po vypnutí rúry, môžeme ešte pár minút nechať v rúre postáť

Zemiakové pyré

Recept na chutnú zemiakovú kašu VULM DIET:   

Na prípravu potrebujeme: špenát - pretlak mrazený alebo čerstvý listový, trochu granulovaného cesnaku, môže byť trochu póru alebo vňať mladej cibuľky,soľ. Špenát sa môže nahradiť aj brokolicou.

Postup: Na troche oliv. oleja si osmažíme cesnačik alebo pór (mladú cibulku), pridáme špenát dochutíme soľou, kto ako má rád, zemiakovú kašu Vulm Diet si pripravíme podľa návodu s vodou, ale môže sa použiť aj nizkotučné mlieko, kašu môžeme zmiešať s pripraveným špenátom prípadne si môžeme navrch nastrúhať trochu nizkotučnej mozarelly.   Takto pripravená kaša chutí fantasticky :)                       

Koláčik

Obsah sáčku zmiešame v miske s 55 ml studenej vody a rozmiešané cesto vylejeme do 2 silikonových foriem na mufinky - asi do polovice , vzniknú nám tak 2 koláčiky a pečieme podľa návodu vo vyhriatej rúre na 180 st. 20 min.(neodporúčame nastavovať rúru na horúci vzduch, ale na klasické pečenie). Po uplynutí času rúru vypnúť a nechať v nej koláčik asi  5 min., aby nám pri prudkej zmene teploty nespľasol. Hotový koláčik z rúry vyberieme a asi 3 min necháme vychladnúť. Potom vyklopíme z formy a nechať na tanieri zase vychladnúť na izbovú teplotu. Poliať ho môžete trochou pudingu alebo krému VULM DIET, ktorý ste si nechali z raňajok alebo olovrantu :) Dobrú chuť!                  

 

Palacinky

Obsah sáčku zmiešame s 50 ml studenej vody, cesto necháme chvíľu postáť a pečieme na tefl. panvici ako klasické palacinky. Palacinky VULM DIET si môžete pripraviť na sladko alebo slano:

sladká náplň: použijeme nízkotučný tvaroh, do ktorého pridáme trochu stévie alebo iného náhr. sladidla a vytrieme na palacinku

slaná náplň: nízkotučný tvaroh osolíme a môžme pridať aj kôpor, resp. štipku čier. korenia a potrieme palacinku